• وبلاگ : پاك ديده
  • يادداشت : بالاخره نمك دريا خوب است يا بد؟
  • نظرات : 2 خصوصي ، 7 عمومي
  • چراغ جادو

    نام:
    ايميل:
    سايت:
       
    متن پيام :
    حداکثر 2000 حرف
    كد امنيتي:
      
      
     
    دوست عزير. ديگه حرفهاي مربوط به فرايند فيزيکي و شيميايي غير طبيعي و طبيعي که گمان نکنم خيلي تخصصي بيان شده باشه.

    دوست گرامي. بنده موارد کلي را عرض کردم.
    خيلي خلاصه عرض کردم و مي کنم که همان فراوري يا هر اسمي که مي گذاريم. اگر فرايند ، شيميايي غير طبيعي نباشد يعني يا فرايند فيزيکي باشد يا شيميايي که به شکل طبيعي باشد هيچ ايرادي ندارد (مانند جايي که گل ها را به صورت طبيعي عرق گيري بکنند و با غليط کردن آن عرق عصاره و عطر به دست بيايد.) اما اگر فرايند شيميايي غير طبيعي باشد (مانند جايي که ماده موثره يک گياه را مي گيرند و در توليد محصولي اعم از خوراک و دارو و ... به کار مي رود) از نظر طب اخلاطي (سنتي و اسلامي) مضر است که همانطور که عرض کردم بحث تخصصي آن محفل تخصصي مي طلبد ولي توضيحاتي که براي رفع ابهام نياز است در حد فرصتي که در چنين فضاهايي هست در خدمت هستم.
    پاسخ

    ممنون حاج آقا. چي بگم والا؟ اصلا شما بالا ديپلم حرف ميزني من متوجه نميشم! طب اخلاطي و اينارا ميگم!
    دوست عزيز. سر اسم که دعوا نداريم. مقصودم از مواد مصنوعي موادي است که در سير تهيه آنها فرايند شيميايي غير طبيعي صورت گرفته باشد. تصفيه نمک هم اگر در سير تصفيه آن تغييرات شيميايي صورت گرفته باشد و چيزي به روش شيميايي کم يا زياد شده باشد يا فرايند شيميايي طي تصفيه آن انجام گرفته باشد (براي اطلاع بيشتر به روند تصفيه نمک رجوع کنيد) قطعا استفاده از آن توصيه نمي شود.
    -----------------------------------------------------------------------------
    از مسلمات طب سنتي و اسلامي است (توضيح تخصصي آن محفل تخصصي را مي طلبد ) که تا حد امکان بايد از موادي که طي فرايند شيميايي تحت شرايط غير طبيعي که به اختصار مواد مصنوعي ناميده مي شود بايد پرهيز کرد. حال اگر توضيح بيشتري خواستيد بنده در حد دانش خودم و نيز فرصت محدودي که در اين فضا وجود دارد در خدمتتان خواهم بود.
    ----------------------------------------------------------------------------
    شايد خيلي پيش آمده باشد که مي گويند افشره فلان گياه يا فلان گل طبيعي است. بنده بارها شده پرسيده ام که آيا در سير تهيه آن فرايند شيميايي غير طبيعي هم رخ داده يا نه. يا فقط توسط جوشاندن و غليظ کردن عرق طبيعي آن به دست آمده است يا فلان شامپو گياهي آيا از ماده موثره فلان گياه به دست آمده يا از خود گياه يا عصاره طبيعي آن؟
    -------------------------------------------------------------------------
    بنده سعيم بر اين بوده است که بر سر هيچ چيزي از خدا بگيريد تا کوچکترين مسائل تعصب نداشته باشم. فلذا در دوران دبيرستان که با مباني طب سنتي و اسلامي و طبايع که آشنا شدم از نظر بنده نامعقول بود و در خوشبينانه ترين حالت آنرا براي گذشته مي دانستم و ... ولي با ورود به مباحث طب سنتي و اسلامي آنرا بسيار گسترده تر و فراگير تر و پيچيده تر از طب رايج تجربي ديدم.
    --------------------------------------------------------------------------
    مثالي مي زنم. مي گويند عطر زدن مستحب است. شما اگر دقت بفرماييد عطري که موافق طبع شماست و از روش طبيعي به دست مي آيد و به عبارت ديگر در سير ساخت آن تغيير شيميايي غير طبيعي صورت نمي گيرد علاوه بر اينکه رايحه خوشايندي براي شما دارد و شما رو خوشبو مي کند اولين آثار آن آرامش و شادابي جسم و روان شماست ولي همان عطر و با همان رايحه و دقيقا همان فرمول شيميايي و البته به شکل غليط (اگر رقيق باشد خيلي خود را نشان نمي دهد) فقط بوي خوبي دارد ولي به محض استفاده کمترين آثار آن به هم ريختگي روان و اعصاب شما و سر درد و ... مي باشد که البته ممکن است در گذر ايام به آن عادت کرده باشيد که قطعا کسي که عادت به اين نوع عطر ندارد واضحتر تفاوت آن را حس خواهد کرد.
    پاسخ

    حاج آقا سلام. 1- بااجازتون من مهندس صنايع غذايي هستم و يه مدت هم تو کارخونه نمک مسئول فني بودم.2- بسيار علاقه مندم با شما آشنايي بيشتري داشته باشم و از اطلاعتتان بهره مند گردم.3- حاج آقا ما اصلا اين چيزهايي که به عنوان عطر در جامعه عرضه ميشود را قبول نداريم. اينها اسانس است که بايد فراوري شود تا به عطر ياهمان پرفيوم تبديل گردد. اينها که به عنوان عطر عرضه ميشود مواد خام است که بايد برود در شامپو و صابون استفاده شود. ضمن آنکه روانشناسي عطرها را قبول دارم. باز هم ممنون از شما
    سلام و خسته نباشيد.
    بنده خودم به عنوان کسي که به طور تخصصي مشغول تحصيل در زمينه طب اسلامي هستم تقريبا تمام مصرف نمکمان همين نمک درياست همانطور که تقريبا تمام مصرف روغن ما روغن کره است. نمي دانم چرا وقتي حرف از مصرف مواد طبيعي به ميان مي آيد بدترين شرايط ممکن تصور مي شود ولي در مقابل خاطرات مواد مصنوعي بسيار ناچيز تلقي مي شوند!!!؟ مسلم است که بايد قبل از مصرف نمک يا هر چيز ديگري از جهت نداشتن سموم و مواد مضر مختلف اطمينان حاصل کرد ولي اينکه ما مضرات بي شمار مواد مصنوعي را ناچيز جلوه دهيم کار معقولي نيست. نه کره مضر است و نه نمک. البته اين حرف بنده به اين معني نيست که هيچ کره اي يا هيچ نمکي مضر نيست بلکه معني آن عدم ضرر داشتن نمک طبيعي و يا روغن کره طبيعي در حد متعادل است.
    البته مطلب به همين سادگي و توضيح مختصر پايان نمي يابد و اظهار نظرهاي غير متخصصانه پزشکان متخصص در طب رايج (تجربي) که حتي آشنايي مقدماتي و اوليه با مباني طب سنتي و اسلامي (طب کل نگر) ندارند و نيز پيچيدگي و ظرافت طب سنتي و اسلامي فرصت بيشتري را براي بيان و توصيف ابعاد مختلف آن مي طلبد.
    موفق و مويد باشيد.
    پاسخ

    حاج آقا نمک مصنوعي نداريما. اون همون نمکه که تصفيه شده. افزودني هم نداره. حالا کدوم بهتره؟
    دوباره سلام برادر جان. من به تازگي يه وبلاگ ديگه راه اندازي کردم براي بررسي همين تناقضات: درباره سلامتي
    http://salamat82.iranblog.com/
    خوشحال ميشم اينجا هم سر بزني. وبلاگ تکليف الهي رو که شما جزو اولين دوستانم بوديد. خوشحال ميشم اينجا هم زيارتتون کنيم
    چقدر خوبه تعصب بيجا نداشته باشيم
    آفرين به شما
    موفق باشيد
    پاسخ

    ممنون/...
    + سميرا 


    بله من مطلب قبلي شمارا خواندم. خيلي علمي به اين موضوع پرداخته بوديد.

    حالا بازجاي شکرش باقيه که اين مطلب را زدند.

    پاسخ

    سلام. نظر لطف شماست.بله اما مطلب قبلي هنوز رو سايت هست!